Steak Tàrtar
Jul
6
Steak Tàrtar
Avui us portem una recepta on l'ingredient protagonista serà el nostre filet de vedella ecològic, l'Steak Tàrtar. I és que aquest plat només té un secret important, i és tenir un producte de gran qualitat. Tot seguit us expliquem pas a pas com preparar la recepta:

INGREDIENTS:
- 500/600g de filet de vedella ecològic Pirinat
- 1/2 ceba tendra
- Cogombrets
- Tàperes
- Maionesa
- Mostassa a l’antiga
- 1 rovell d'ou
- Salsa Perrins
- Tabasco
- Sal
- Pebre negre molt
- Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

1. El primer pas i molt important és netejar bé la carn, eliminant-ne qualsevol nervi o greix.
2. Un cop neta, tallem a quadradets ben petits la carn. Ho fem a mà amb un ganivet ben esmolat, i un cop tallada la salpebrem i la reservem en un bol.
3. Tallem ben petita la ceba tendra, les tàperes i els cogombrets i ho afegim al bol.
4. Seguidament amanim la carn amb la mostassa, la maionesa, la salsa Perrins, el tabasco, l'oli d'oliva i un pessic de sal i pebre.
5. Ho barregem tot i ho deixem reposar uns 10 minuts.
6. Per emplatar-ho, podem fer servir un motlle rodó, anem omplint el motlle amb la barreja sense aixafar-lo massa.
7. Finalment col·loquem el rovell de l'ou a sobre, i hi tirem un raig d'oli i una mica de sal.

Temps de preparació: 20 min aprox.

ALGUNS CONSELLS:

-Sempre s'ha de tallar la carn amb ganivet en trossos molt fins, mai hem de picar la carn amb robot de cuina. Cal tallar la carn de forma longitudinal, en direcció a les fibres de la carn, per a després fer els daus.

-El rovell d'ou ha d'estar a temperatura ambient i s'ha d'afegir al final perquè lligui amb la resta d’ingredients.

Amb aquesta recepta aconseguireu un Steak Tàrtar fàcil i boníssim, esperem que us animeu a preparar-la! Bon profit família!








Inversions per a la transformació i comercialització dels aliments
Actuació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per: