És temps de BBQ a Pirinat!
Jul
30
És temps de BBQ a Pirinat!
Diferents trucs i consells per fer una barbacoa ideal!

Avui us venim a donar alguns consells i trucs per aprofitar l'època d'estiu i poder preparar una barbacoa de professional!

Llenya o carbó?

Primer s'ha de tenir clar quin dels dos materials farem servir per fer el foc, ja que el poder calorífic és diferent i la manera de cremar també. La llenya és molt més aromàtica i dona un gust especial a la carn, però si voleu anar més segurs, l’opció és el carbó, i a més, la seva potència és molt més constant.

2. Les brases

És molt important tenir clar quan hem de posar la carn al foc. Doncs aquí teniu un petit truc per saber quan és el moment correcte!

Quan les brases estiguin madures, blanquinoses o grisenques, és quan ja podem posar la carn a la graella, sempre mirant que no estigui massa a prop del foc perquè la carn no es sobti i es cuini de manera uniforme.

3. Preparem la carn

Un consell molt senzill i que ens marcarà la diferència amb el resultat de la cocció de la carn, és la temperatura a la que col·loquem la carn a les brases.

Cal deixar la carn a temperatura ambient una hora abans de cuinar-la, així aconseguim que es cogui de manera uniforme i regular, i podrem controlar millor el punt de cocció desitjat. Per exemple, abans de posar la carn a caure, la podeu deixar-la al costat de les brases així deixem que vagin suant i agafant temperatura.

4. Sal i espècies

No es recomana salar la carn abans de rostir-la. És més aconsellable salar-la després de que estigui cuinada, així la carn conserva la seva aigua, queda més melosa i en cas que sigueu colla, tothom es pot posar la sal al seu gust.

Pel que fa a les espècies podeu condimentar la carn abans o després de la seva cocció, ho deixem al gust de cadascú!

5. La carn

I per últim, i no menys important, no hi pot faltar un bon producte, una carn ecològica, de proximitat i del Ripollès!

Esperem que aquests trucs i consells us serveixin i us ajudin a aconseguir unes barbacoes de deu per aquest estiu!









Inversiones para la transformación y comercialización de los alimentos
Actuación del Programa de desarrollo rural de Cataluña 2014-2022 cofinanciada por: