El bestiar de Pirinat baixa a les valls després de passar l'estiu a l'alta muntanya
Oct
16
El bestiar de Pirinat baixa a les valls després de passar l'estiu a l'alta muntanya
Quan arriba la tardor, el bestiar que ha passat els mesos d’estiu a l’alta muntanya torna a baixar fins a les valls per passar-hi l’hivern. A Pirinat, durant els mesos de setembre i octubre hem estat treballant en aquest sentit, i just aquesta setmana s’han fet baixar les vaques que han estat pasturant a la Vall de Núria fins al nucli de Serrat, en terme municipal de Queralbs.

Com a curiositat es dóna el cas que és el poble on el dramaturg Àngel Guimerà es va inspirar per escriure “Terra Baixa”, ja que el Manelic original -un dels protagonistes de l’obra- vivia en una casa d’aquest nucli.

Aquests dies, des de la ramaderia de Pirinat també aprofiten per desmamellar els vedells de les mares. Han estat set mesos alimentant-se de la llet de les seves mares i ara s’engreixaran a les explotacions que Pirinat té a les valls, a base de l’herba de les muntanyes i en els darrers mesos se’ls proporcionarà cereal i farratge ecològic. Això fa que després la carn de Pirinat sigui molt tendre, saludable i amb un gust especial.


Amb el suport per a noves instal·lacions de: